fbpx

Senior recruitment adviseur

Vanuit ons heerlijke kantoor in Druten richt Scout zich specifiek op dienstverlening voor franchise organisaties en op ondernemend gedrag. Jij gaat je specifiek richten op onze klanten in de zorg sector. Een juiste match tussen een kandidaat en de organisatie is cruciaal voor het succesvol invullen van de functie en de groei van de (franchise)organisatie. Ons team is daarom dagelijks bezig met het werven en selecteren van kandidaten die de uitdaging aandurven om als ondernemer te starten bij een franchiseformule in de zorg, maar ook loondienstfuncties bij onze zorgklanten komen veelvuldig voorbij.

Yvonne en Monique in overleg

Wat is je rol?

Als recruiter bij Scout laat jij je onderscheidend vermogen zien op het gebied van werving & selectie door niet alleen op de ‘harde eisen’ te selecteren, maar je juist ook te richten op de soft skills, de drijfveren en de competenties van de kandidaten. De contacten met onze kandidaten zijn daardoor intensief en vaak is een assessment of onze FranchiseScan onderdeel van het selectietraject. Als adviseur sta je ervoor open je hierin verder te ontwikkelen.

Daarnaast onderhoud je veelvuldig contact met de opdrachtgevers en is je adviserende rol ook hier van onderscheidend belang. Je bent doelgericht en hebt altijd het resultaat voor zowel onze opdrachtgever als de kandidaat voor ogen. Je kunt op een juiste wijze de talentpool in kaart brengen en weet daarbij de passende wervingskanalen in te zetten. 

Wie ben jij?

Je bent een betrokken, enthousiaste en ondernemende professional met humor en lef. Op basis van gelijkwaardigheid, door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, krijg jij de echte behoefte en de mogelijkheden op tafel. Door een positief kritische houding zet je mensen aan tot nadenken en het helder krijgen van hun echte ambitie. Vervolgens vertaal je deze ambitie naar de perfecte match of het juiste advies. Daarnaast ben je iemand die volhoudt en continu met een scherpe en kritische blik kijkt naar alternatieven en mogelijkheden.

Wat zijn de functie eisen?

  • Relevante HBO of WO opleiding
  • Tenminste 5 jaar werkervaring in recruitment;
  • Kennis van en ervaring met verschillende wervingskanalen (o.a. via social media);
  • Interesse in en affiniteit met ondernemerschap en de zorgsector;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
  • Uitstekende beheersing van de Duitse taal is een pré.
Marloes Scout

Herken jij jezelf in bovengenoemd profiel?

contact met MARLOES of stuur direct een cv en korte motivatie

06-23 60 63 88
m.verouden@scoutgroep.nl

Wie is Marloes?

Marloes is HR, recruitment- en development specialist en verantwoordelijk voor Scout Care. Zij heeft ervaring opgedaan in diverse HR rollen in verschillende sectoren. Haar drijfveer zit in het neerzetten van een gezamenlijk resultaat. Pragmatische oplossingen met aandacht voor mensen typeert haar werkwijze.