fbpx

Projectmanager Vastgoed

Je gaat vanuit de Stichting Onroerend Goed van De Drie Notenboomen (SOG DDN) helpen om goede huisvesting te garanderen voor mensen die zorg nodig hebben. Daartoe zijn een 4-tal formules in de wereld gezet met als meest bekende: de Herbergier en de Thomashuizen. Jij initieert, ontwikkelt en bewaakt vastgoedprojecten, zowel op het gebied van nieuwe locaties als qua verbeterplannen voor onze 160 bestaande locaties. Je onderhoudt een in- en extern netwerk en vertegenwoordigt hierin de organisatie zoals (potentiele) ontwikkelaars van nieuwe locaties, beleggers en woningcorporaties. Je onderhoudt intensief contacten met (nieuwe) zorgondernemers binnen de formules van DDN en coaches die de ondernemers begeleiden.

Drie Notenboomen

Doelstelling Stichting OG

De Stichting Onroerend Goed van DDN huurt voor een lange periode vastgoedlocaties passend bij de doelgroep, de unieke manier van ondernemen en het overeengekomen Programma van Eisen. Samen met de verhuurder en zorgondernemer waakt de Stichting OG DDN ervoor dat de panden in goede staat blijven en dat eenieder zijn taken en rollen kent rond het beheer en onderhoud van de panden, installaties en andere vastgoed gerelateerde zaken.

Dit ga je concreet doen:

• Opstarten en coördineren van vastgoedprojecten en de ontwikkeling van nieuwe locaties.
• Je initieert nieuwe projecten of neemt in de fase rond het opstellen van de intentieverklaring het project over van het acquisitieteam Vastgoed.
• Je schakelt met architect, zorgondernemer, ontwikkelaar, gemeente en andere stakeholders en in- en externe specialisten over het opstellen van een plan van aanpak.
• Je coördineert en bewaakt het plan van aanpak alsmede de project besturing criteria op het gebied van planning, budget, kwaliteit, informatie, risico’s en organisatie.
• Je bent relatiebeheerder van woningbouwcorporaties en ontwikkelaars m.b.t. grote (ver)bouw en nieuwbouw projecten tot en met overdracht en oplevering.
• Je bent verantwoordelijk voor het implementeren van een “Programma van eisen en wensen” en de mogelijkheden tot verduurzaming zodat panden toekomstgericht gebouwd of verbouwd worden.
• Je houdt de kennisbank actueel met betrekking tot het aanpassen van PvE’s, brandveiligheid, verduurzaming, verbetering van panden alsmede andere vastgoed gerelateerde zaken.
• Zorgen voor gegevensbeheer en compleet krijgen van initiële panddossiers m.b.t. vastgoedzaken.
• Je houdt het CRM-systeem up-to-date m.b.t. het ontwikkelen van “huizen”.
• Je coördineert en ziet toe op het actueel krijgen en houden van de initiële project- en contractdocumenten.
• Je brengt aandachtspunten van het project in kaart en agendeert deze voor overleg met ontwikkelaars, aannemers, gemeente, zorgondernemers, coaches en woningcorporaties.
• Je levert input voor de kwartaalrapportage over nieuwbouw en andere grote projecten.

Dit ben jij:

Kennis
Een opleiding op minimaal Hbo-niveau bouwkundig of vergelijkbaar is een vereist. Daarnaast aantoonbare affiniteit en ervaring met nieuwbouwtrajecten, renovatie trajecten, duurzaamheidsprojecten en/of het realiseren van projecten in monumenten. Een achtergrond in bouw projectmanagement organisaties, aannemer of als gedelegeerd opdrachtgever is een pre.

Zelfstandigheid
Zelfstandigheid is vereist om vakinhoudelijke werkzaamheden te verrichten en hierin voorkomende problemen zelf op te lossen binnen de gestelde kaders. Prioriteitstelling, planning van de werkzaamheden en de voortgangsbewaking vinden zelfstandig plaats en keuze binnen de uitvoering van de functie worden zelf gemaakt. Initiatief is nodig bij het op goede wijze volbrengen van de werkzaamheden.

Sociale vaardigheden
Tijdens werkcontacten worden hoge eisen gesteld aan tact, vertrouwen wekken en luistervaardigheid, evenals het kunnen motiveren van anderen. Overtuigingskracht is nodig om bouwkundige veranderingen en/of onderhoudswerkzaamheden ten behoeve van kwaliteit en continuïteit van het vastgoed te realiseren.

Risico’s, verantwoordelijkheden en invloed
Het realiseren van nieuwe locaties heeft grote invloed op het imago van de organisatie. Reikt professionele handvatten aan om tot goede projectontwikkeling te komen alsmede een adequaat vastgoedbeheer voor DDN en haar zorgondernemers binnen de formules. Hierbij bestaat een risico op het veroorzaken van materiele en immateriële schade.

Uitdrukkingsvaardigheid
Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn nodig voor het onderhouden van contacten intern en met bouwers, ontwikkelaars, corporaties, zorgondernemers, adviseurs. Onderhandelen, overtuigen en het schrijven van notities, rapportages en andere bouw gerelateerde documenten zijn daarbij de instrumenten.

Oplettendheid
Oplettendheid is vereist bij het ontwikkelen en laten uitvoeren van bouwkundige aanpassingen aan panden. Onvoldoende oplettendheid kan nadelige consequenties hebben voor de waarde van het vastgoed van de SOG DDN of bedrijfsvoering van Zorgondernemers.

Overige functie-eisen
Er worden hoge eisen gesteld aan integriteit en voorkomend gedrag bij contacten zowel binnen als buiten de organisatie.

Organisatie

De zorg kan persoonlijker, goedkoper en vooral leuker. Dat laten wij als DDN – de grootste franchiseorganisatie in de Nederlandse zorg – sinds 2003 zien met de zorgformules Thomashuis, Herbergier, ZorgButler en Thomas op Kamers. In deze vier concepten gaan zorg en wonen voor specifieke doelgroepen op een passende manier hand in hand. Alle locaties worden geleid door zelfstandige zorgondernemers. Zij geven met hun eigen creativiteit, kennis en ervaring zelf invulling aan hun bedrijf. Uitgangspunt is altijd de bewoners een zo gewoon mogelijk leven bieden.
Werken bij DDN is werken in een klein en ondernemend team van ruim twintig collega’s. Met deze kleine organisatie doen we grootse dingen. We ondersteunen onze ruim 160 vestigingen verspreid over Nederland, blijven deze uitbreiden en verbeteren en werken aan de ontwikkeling van nieuwe zorgformules. DDN heeft als kernwaarden kleinschaligheid, ondernemerschap en keuzevrijheid. Het is aan elke collega om daar in zijn/haar rol mee uiting aan te geven.

Aanbod

Werken bij DDN is werken in een klein en ondernemend team van twintig collega’s. Met deze kleine organisatie doen we grootse dingen. We ondersteunen ruim 160 vestigingen verspreid over Nederland, blijven deze uitbreiden en verbeteren en werken aan de ontwikkeling van nieuwe zorgformules. DDN is een open organisatie met een echte hands-on mentaliteit. Onze kernwaarden zijn kleinschaligheid, ondernemerschap en keuzevrijheid. Het is aan elke collega om daar in zijn/haar rol mee uiting aan te geven. Ons kantoor is op dit moment nog gevestigd in Gouda, maar verhuist per oktober naar Amsterdam Zuidoost.

DIT BIEDEN WIJ:
• Een marktconforme beloning met o.a. een goede pensioenregeling
• Een tijdelijk dienstverband van bij voorkeur 32-36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband.

Babs, Monique en Angelique team scout

INTERESSE?

contact met babs

06-54 11 42 47
b.jansen@scoutgroep.nl

Wil je solliciteren? Stuur dan je CV en motivatie naar Babs Jansen, Adviseur Recruitment. Je kunt mailen naar b.jansen@scoutgroep.nl

Sluit Menu