fbpx

Financieel Manager

Calculus, onderdeel van Topicus, divisie Zorg, is een innovatief bedrijf die huisartsen en huisartspraktijken in ruime mate ontzorgt. De excellente softwareprogramma’s, versterkt door een klantgerichte dienstverlening, ondersteunen deze zorgverleners optimaal bij de verwerking van financiële en zorginhoudelijke gegevens. Op die manier helpen zij bij het aantoonbaar maken van de geleverde zorg en, belangrijker nog, de verbetering van hun praktijkvoering.

De voorspoedige groei van de Calculus organisatie vereist een verdere professionalisering en daarom zijn wij ter versteviging en uitbreiding op zoek naar een financieel manager. 

Scout Care

Doelstelling

Als Financieel Manager lever je een essentiële bijdrage aan de verdere groei en ontwikkeling van de organisatie Calculus. Samen met de Teamleads van de afdelingen Zorggroepen en Declaraties én jullie teams, ben je verantwoordelijk voor de hoogwaardige, servicegerichte dienstverlening naar hun klanten. Je hebt een duidelijke visie op teamontwikkeling en vanuit een warme veranderambitie en de juiste sturing, zorg je ervoor dat de hoge mate van klanttevredenheid geborgd wordt.

Als Financieel Manager ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de afdeling Administratie Service (A/S) van Calculus. Je geeft leiding aan de administratieve afdeling (20 fte).  Je zorgt samen met je team bestaande uit 16 administratieve medewerkers, 4 loonadministrateurs, 3 boekhouders en 1 fiscalist voor een stabiele en efficiënte administratieve organisatie en interne controle.

Het doel is om te komen tot gestroomlijnde financiële administraties voor onze klanten, in totaal zo’n 410 huisartsen en huisartspraktijken. Ook is het optimaliseren en implementeren van de werkprocessen een belangrijk onderdeel van het team.

Medio 2022 is vastgesteld dat de afdeling A/S niet kan werken volgens het uitgangsprincipe dat 80% van het werk is geautomatiseerd (d.m.v. bankkoppelingen, factuurverwerkingssoftware en automatisch verwerken van de omzet in de FA door de afdeling declaraties van Calculus) en 20% handmatige boekingen. Dit heeft geleid tot een plan van aanpak. In het plan van aanpak worden adviezen gegeven over de structuur van de afdeling waarbij rekening is gehouden met groei van de afdeling, werkinstructies voor de basiswerkzaamheden en een beschrijving van het werkproces van Checklist Jaarrekening tot Definitieve Jaarrekening (maximaal 10 werken). Deze maatregelen moeten ertoe bijdragen dat er efficiënter gepland kan worden ten aanzien van de oplevering van jaarstukken voor de klanten van Calculus.

Calculus zit in een transitie van de oude werkmethoden en structuur naar een nieuwe. Doelen zijn verbeteren en borgen van kwaliteit van dienstverlening, duidelijke doorlooptijden waardoor er beter gepland kan worden voor zowel de personeelscapaciteit alsook voor de klanttevredenheid met betrekking tot opleveren van de jaarstukken en een structuur waardoor de afdeling bestendig kan groeien.

Specifiek ben je in staat om de leidinggevende functie zodanig in te richten dat er voor alle medewerkers van de afdeling maar ook voor de klanten van Calculus op alle niveaus inzicht gecreëerd wordt. Rendement, performance, en kwaliteit zijn integraal onderdeel hiervan.

Je bent scherp, constructief en oplossingsgericht en hebt ervaring met contract- en projectmanagement.

Calculus gebruikt Twinfield, Dizzy Data en Visionplanner, je optimaliseert samen met de afdeling de inrichting daarvan en initieert de verdere digitalisering van relevante werkprocessen.

Als coachend leidinggevende zorg je voor een gestroomlijnde financiële afdeling waarin eigen initiatief en verantwoordelijkheid de norm is en waarin je als team presteert, met oog voor de belangen van andere afdelingen. Daarbij stel je je op als een pragmatische manager die zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Je hebt impact vanuit je kennis en expertise en weet dit te benutten om je team door te ontwikkelen.

Je rapporteert aan de Algemeen Directeur van Calculus en vervangt deze bij afwezigheid. Standplaats is Andelst.

Je ervaringsprofiel

 • Afgeronde financieel-bedrijfseconomische opleiding op minimaal hbo-niveau
 • Aantal jaren ervaring als financieel eindverantwoordelijke
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen een dienstverlenende of projecten organisatie,
 • Ervaren in financial control en specialist in business control
 • Credentials op het gebied van continu verbeteren
 • Affiniteit met project- en contractmanagement
 • Ervaring met Twinfield, DizzyData en Visionplanner of vergelijkbare financiële pakketten
 •  

Je competentieprofiel

 • Energieke, proactieve professional met een nieuwsgierige aard
 • Analytisch en conceptueel sterk
 • Mensgerichte leider met een doelgerichte aanpak
 • Sterk inlevingsvermogen
 • Oplossingsgericht en vasthoudend
 • Hands-on

Wat bieden we?

 • Een uitdagende fulltimebaan in een vooruitstrevende werkomgeving. We zijn klaar voor de volgende stap en dat biedt ruime kansen en mogelijkheden om te groeien voor jou als persoon en als professional. Binnen Calculus heerst een informele laagdrempelige en no-nonse werksfeer.
 • Passend salaris aansluitend op werkervaring en opleiding.
 • Pensioenvergoeding waarbij een werkgevers en een werknemersbijdrage wordt ingelegd. Deze is afhankelijk van je leeftijd. (zie bijlage)
 • We sluiten een WGA-Hiaat, WIA-excedent tevens een ANW-hiaatregeling voor werknemers met een partner af
 • In totaal 189 snipperuren (op basis van 40 uur).
 • Reiskosten zijn € 0,19 per gereden kilometer mits de woon-werk afstand (enkele reis) meer dan 7,5 km bedraagt.
 • Een bonus van € 560,00 bruto als je een jaar niet ziek geweest bent. De bonus wordt percentagegewijs uitgekeerd voor de werknemer die geen fulltime dienstverband heeft.
 • Je krijgt eerst een contract voor 1 jaar. Bij goed functioneren en als de bedrijfsresultaten het toelaten, wordt deze omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.
Angelique aan tafel in overleg

INTERESSE?

contact met Angelique

06-50979565
a.derond@scoutgroep.nl

Calculus heeft ervoor gekozen om het sollicitatietraject uit te besteden aan Scout. Meer informatie over de functie of direct solliciteren kan via Angelique de Rond per mail a.derond@scoutgroep.nl of telefonisch via 06-50979565.  Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van het sollicitatietraject.