Vacature

Home Instead

HR Business Partner

Ben jij een strategische én creatieve HR Business Partner met een passie voor employer branding? Ben je in staat om de authenticiteit van onze organisatie te vangen en vertalen naar de arbeidsmarkt? Heb jij frisse ideeën en ben je een expert in arbeidscommunicatie, employer branding en heb je veel kennis op het gebied van HR? Lees dan snel verder!

Home Instead vrouw krulspelden

Wie zijn wij?

Wij maken iedere dag het verschil in de ouderenzorg! Wij zijn een sterk groeiende franchiseorganisatie waar samenwerken, verantwoordelijkheid en plezier in het werk centraal staan. Bij Home Instead Thuisservice staan we voor positionering met lef, vernieuwing, daadkracht en klantgerichtheid. We durven anders te denken, te zijn en tegen de stroom in te gaan. Onze CAREGivers zijn een essentieel onderdeel van onze organisatie, het behouden en vinden van mensen die passen bij onze organisatie is de rode draad in ons bedrijf.

Wie zoeken wij?
Omdat we voorop willen blijven lopen zijn we op zoek naar een HR Business Partner. Een compleet nieuwe rol binnen onze organisatie waarbij je niet alles alleen hoeft te doen, maar op basis van jouw kennis en netwerk expertise kan invliegen. We zoeken iemand die ons gaat meenemen in de wereld van recruitment, arbeidsmarktcommunicatie, HR en employer branding. Ons doel is om een landelijke dekking in Nederland te realiseren en de beste werkgever van Nederland te worden.

Jouw rol
We verwachten dat jij landelijke of sectorale trends (bijvoorbeeld ontwikkelingen op de arbeidsmarkt) signaleert en deze weegt op relevantie voor onze organisatie en daarop in te spelen. Hierin leg je ook continu de verbinding met de franchiseondernemers. Je onderhoudt een goed netwerk buiten de organisatie. Je bent erop gericht om kennis en nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied binnen te halen en naar onze organisatie te vertalen om vervolgens te delen met onze franchiseondernemers. Je houdt je bezig met recruitmentstrategieën om de beste medewerkers uit de markt te halen. Je werkt nauw samen met marketing om zo de arbeidsmarktcommunicatie/employer branding verder vorm te geven.

Samenwerking franchiseondernemers
Het is essentieel dat alle activiteiten continu worden afgestemd met onze franchiseondernemers. Uiteraard werk je vanuit het besef dat de franchiseondernemers en alle Home Instead collega’s gewaardeerde employer brand ambassadeurs zijn. Ook die betrek je dus intensief bij de initiatieven, bijvoorbeeld door hun projecten onderdeel te maken van arbeidsmarktcampagnes en het Home Instead-gevoel aan te wakkeren. Je brengt bij aanvang de markt in kaart door het bezoeken en telefonisch benaderen van onze franchiseondernemers, je haalt informatie op, benchmarkt en analyseert de behoefte. Door je overstijgende blik en goede voelsprieten weet je wat de organisatie nodig heeft. Je houdt de marktontwikkeling binnen de arbeidsmarkt in de gaten en weet hiervoor de juiste lijnen uit te zetten. Je hebt een duidelijke visie op opleiden en trainen en weet dit te faciliteren binnen Home Instead.

Wie ben jij?
Je bent een ambitieuze en bevlogen professional en je hebt een natuurlijke nieuwsgierigheid voor verbetering en vernieuwing. Je durft anders te denken en weet mensen hierin mee te krijgen doordat je niet afwachtend bent, maar initiatief neemt. Je kan op alle niveaus binnen de organisatie samenwerken met mensen. Je weet de juiste prioriteiten te stellen en snel te schakelen op zowel strategisch en tactisch niveau als in de operationele uitvoering.

 Wat vragen wij?

  • Je hebt een relevante opleiding op hbo+ niveau met vakgerichte vervolgopleidingen op bijvoorbeeld het terrein van personeelsmanagement, adviesvaardigheden of coaching. Je bent een echte verbinder, flexibiliteit en stressbestendigheid zijn een ‘must’.
  • Je hebt bewezen dat je zowel een overkoepelende employer branding strategie kunt neerzetten als de doorvertaling naar doelgroepen kunt verzorgen
  • Een sterke affiniteit met HR en de mensgerichte kant van een organisatie
  • Een energieke, creatieve en communicatief sterke persoonlijkheid die anderen weet te enthousiasmeren
  • Vaardig in het communiceren, organisatie- en omgevingsbewust en je werkt verbindend, hebt overwicht en overtuigingskracht.
  • Kennis in het ontwikkelen en beheren van recruitmentactiviteiten en –instrumenten

Bel vandaag nog

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact op met Kim de Groot

06-52563777

Mailen mag ook

Stuur je vragen naar Kim en zij neemt contact
met jou op!

Sluit Menu